Care 25 jaar Story

Het verhaal van Yvonne de Leeuw, contentmanager ESTHE en Sandra de Vries, accountmanager ESTHE (BDU VAKMEDIA)

Yvonne de Leeuw: “Vanuit BDU Vakmedia feliciteren we Care Cosmetics en vooral founder Duco van Keimpema met het jubileum. 25 Jaar is niet niks, en het is mooi om te zien hoe we gezamenlijk het tot bloei komen van het vak meemaken. Zoals professionalisering en zichtbaarheid van salons en – van de laatste tijd – digitalisering. Ik durf rustig te stellen dat het imago en de identiteit van salons een enorme boost hebben gehad, mede ook door de invloed van Care Cosmetics.” Op de vraag wat vooral op het netvlies staat de afgelopen jaren, springt vooral de Care events eruit. Sandra: “De persevents en ook de presentatie op beurzen, dat doet Care zo goed. Persoonlijk vind ik de Care Kerst Cocktail altijd heel bijzonder. Dat is het borrelevent waarbij Care de pers bedankt voor de samenwerking en door dit op een spraakmakende locatie te doen met luxe hapjes en drankjes (en een mooi cadeau) blijft dit je toch altijd bij. De sfeer is heel ongedwongen en los.”

Natuurlijk gaan we even terug naar het verleden. Nog opvallende interviews of zaken die echt de moeite waard zijn? Yvonne: “We zijn de archieven ingedoken om de jaaredities door te bladeren en daar kwam Care Cosmetics heel wat keren naar voren. Het meest spraakmakende vond ik onze serie: “Oude meesters, jonge honden” en je snapt het al, Duco stond in het interview jonge honden. We hebben het nu over 20 jaar geleden en citeren even een stukje uit het artikel: “Er zullen niet veel mensen zijn die moeite met Duco van Keimpema hebben. Hij is vriendelijk, belangstellend, luistert en daarbij heeft het geweldige zakelijke kwaliteiten. Hij kent de markt op zijn duimpje, weet wat iedereen omzet, denkt en praat in cijfers en hij heeft de gave de juiste medewerkers te kiezen.”

Vijf sterke poten

En in hetzelfde artikel onder het kopje:Vijf sterke poten staat: “Dan heb ik natuurlijk Pupa, met de bloemengeuren. Afgelopen jaar verkocht ik 150.000 Pupa bloemen, mede dankzij de tv-spots op RTL en Veronica.” En even verderop: “Wij importeurs hebben een risicovol beroep. Van de ene op de andere dag kan je een merk kwijt raken. Ik wil daarom vijf sterke poten binnen mijn bedrijf.”

En het bleef niet bij die vijf poten. In de afgelopen jaren is, mede dankzij het zakelijke instinct van Duco, Care Cosmetics uitgegroeid tot het bedrijf dat het nu is. En er staat voor de toekomst vast nog veel meer op stapel, want the sky is niet voor niets the limit.

Sandra de Vries en Yvonne de Leeuw